Bokmål
Nynorsk
Introduksjon til oppgavene
Ofte stilte spørsmål (og svar)
Informasjonskapsler, personvern og vilkår
Kontakt på e-post

Informasjon til foresatte

Hva er FRI?

FRI er et undervisningsverktøy for ungdomsskolen med fokus på mestring og tobakk. FRI bygger på sosial læringsteori, og det elevene lærer kan de ha nytte av innenfor flere områder. Gjennomføringen av FRI har vist seg å virke samlende på elevene og å ha en positiv innvirkning på skolemiljøet. I særlig grad fremmer verktøyet elevenes sosiale, digitale og muntlige kompetanse.

Du er den viktigste støttespilleren for ditt barn!

Visste du at mange tester ut røyk og snus på ungdomsskolen? De som ikke røyker eller snuser før de er 18 år, forblir sannsynligvis tobakksfrie resten av livet. Skolen kan gjøre mye for å forebygge tobakksbruk, men det er du som står tenåringen nærmest.

Vis et klart standpunkt! Si nei!

Tydelige grenser fra voksne er viktig for ungdom. Du viser omsorg når du stiller krav og setter grenser. Si derfor nei til bruk av tobakk!

Men jeg røyker eller snuser jo selv ...

Hvis du røyker eller snuser selv, har du muligheten til å fortelle hvor vanskelig det er å slutte! Du har mange gode argumenter som gjør at din sønn eller datter kan forstå at det ikke er lurt å røyke eller snuse.

Belønn tobakksFRIhet

Et klart nei fra deg er den beste forsikringen mot at ditt barn skal begynne med tobakk. Men det er viktig å huske at belønning for å holde seg unna tobakk virker mer positivt enn straff. Belønningen trenger ikke å være så stor, og kan gjerne bestå av mange små oppmuntringer for kortere perioder.