Tilbake

Ofte stilte spørsmål om undervisningsverktøyet

Skal jeg registrere elevene før jeg starter undervisningen?

Du trenger bare å registrere antall elever når du melder på klassen. Elevene logger seg på sin egen enhet når du starter undervisningen.

Hvor finner jeg kontraktene?

Kontraktene er kun elektroniske. De registrerer elevene selv i leksjon 1.4 på alle trinn. Registrerte elevkontrakter finner du under Elevkontrakter i nedtrekksmenyen på din registrerte klasse.

Hvordan skriver elevene under på kontraktene?

Eleven signerer kontrakten på sin enhet når du åpner leksjon 1.4.
Eleven skriver inn sin egen e-post adresse og e-post adressen til en foresatt. Foresatte vil motta informasjon om kontrakten og en egen verifiseringslenke hvor de bekrefter at har mottatt kontrakten.

Trenger elevene å skrive under på kontrakter?

Det er frivillig å skrive kontrakt, men det øker sjansen for å holde seg tobakksfri. Og de er med i trekningen av en fin premie på slutten av skoleåret.

Hvordan trekker jeg vinnere av FRI premier?

Når elevene har levert kontrakt vil du se hvem som har levert under Elevkontrakter, i nedtrekkslisten under den klassen du har registert. Hvordan du ønsker å gjennomføre trekningen er opp til deg selv, vi sender en premie per klasse som er registrert.

Hvor logger jeg inn?

Først registrerer du deg via lenken du har fått tilsendt på e-post og i posten. Når du registrerer din klasse, oppretter du deg selv som bruker med selvvalgt passord. Dersom du ikke har mottatt påmeldingslenke, kontakt oss på fri@helsedir.no.

Kan flere lærere dele på undervisningen av en klasse?

Det er ikke mulig å ha flere lærere registrert på samme klasse. Dette er av sikkerhets- og personvernshensyn.

Kan jeg registrere andre lærere?

Hver lærer bør registrere seg selv, men en kontaktlærer kan registrere alle lærere så lenge det registreres en om gangen og knyttes til en klasse med egen lærerkontakt.

Hva må vi laste ned for å bruke FRI? / Er FRI en app?

FRI er en nettside og du trenger ikke laste ned noe som helst. FRI fungerer på mobil, nettbrett og PC.

Kan jeg undervise samme leksjon flere ganger?

Ja, du kan undervise samme leksjon så mange ganger du vil. Alle leksjoner som er gjennomført vil markeres som gjennomført, men er åpen for å brukes om igjen dersom man ønsker det.

Kan jeg undervise i FRI på fådelte skoler?

Ja, det går fint, dere må da selv tilpasse nivået. Det er en viss progresjon fra 8. til 10. trinn.

Lukk